Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Little Dragon пускат великолепното видео към “Strobe Light”
20 Юли 2017
Клипът представя живописни южноафрикански кадри и красиви тоалети, изследващи табуто, което още съществува в този регион
Номинираните за Grammy музиканти от Гьотеборг Little Dragon представят зашеметяващото видео към “Strobe Light”. Клипът, сякаш целунат от слънцето и заснет в Йоханесбург, е планиран от Kristin-Lee Moolman заедно с често партниращата си с музикантите стилистка IB Kamarа. Клипът представя живописни южноафрикански кадри и красиви тоалети, изследващи табуто, което още съществува в този регион. 
Говорещи за стремежа си, създавайки видеото, Kristin-Lee Moolman и IB Kamara споделят: „Искахме да създадем филм, в който двама танцьори от Йоханесбург представят чувството да си млад и да можеш да създадеш собствената си вселена в света, който те обкръжава, възможността да се изразиш във всяка форма.” Начинът, по който искат да изглежда видеото е бързо измислен от бандата, защото Южна Африка е вплетена в ДНК-то им – обяснено подробно от вокалиста Yukimi: „И “Nabuma Rubberband” и “Season High” имат моменти, вдъхновени от музиката на Южна Африка. Всичко започна от Eric, който е женен за момиче от там, и когато се връщаше от почивка там, носеше хард дискове, пълни с миксове от южноафрикански хаус. Започнахме да слушане най-любимите му парчета докато бяхме на път, а мелодиите и цялостното звучене, смесени с електрониката, ни заразиха. Така изглеждащото видео към “Strobe Light” звучеше като перфектна идея. Някак имахме чувството, че музиката ни е напълно разбрана там.”
Излязъл в средата на април, албумът “Season High” представя Little Dragon в страхотна форма. Станал Album Of The Week на NME, от медията го описаха като „свеж и иновативен електро поп запис със здравословна доза тенденции в звученето”. “Season High” е първият запис на бандата след успешния им четвърти албум “Nabuma Rubberband”, който излезе през 2014, и носи традиционното звучене на преплетени електронни и R&B мелодии, с които бандата заяви мястото си на музикалната сцена.
Последните месеци бяха невероятни за квартета. След издаването на албума им “Season High”, феновете и критиците дадоха много добри отзиви, а бандата направи невероятни представяния на фестивалите Coachella, Glastonbury и Solar. В Later… With Jools Holland групата изпълни прекрасно сингъла “Sweet”. През септември Little Dragon ще участват в Bestival, а след това ще обиколят Европа с турнето си. 
Албумът “Season High” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.