Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ла-ла ленд с 14 номинации за Оскар
24 Януари 2017
Сред номинираните за отличие има и българско участие. "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев ще се бори в категорията за късометражен анимационен филм
Мюзикълът "Ла-ла ленд" получи най-много номинации за "Оскар". Той е номиниран в 14 категории, включително за най-добър филм, най-добър актьор и актриса, както и за режисура. Лентата на Деймиън Шазел изравни по брой номинации рекорда на "Титаник" и "Всичко за Ева".

"Ла-ла ленд" ще се съревновава за най-престижната категория с филмите "Първи контакт", "Огради", "Възражение по съвест", "На всяка цена", "Скрити числа", "Лъв", "Манчестър до морето" и "Лунна светлина".

Мерил Стрийп е номинирана за най-добра актриса за участието си във "Флорънс". С това тя постави рекорд за най-много номинации на изпълнител в историята на наградите - цели 20. 

Сред номинираните за отличие има и българско участие. "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев ще се бори в категорията за късометражен анимационен филм.

Номинациите тази година са стъпка в посока на разнообразието, коментират американските медии. За първи път във всяка една от четирите актьорски категории - за главни и поддържащи роли, са номинирани чернокожи актьор и актриса. 

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 89-и път на 26 февруари на церемония в театър "Долби"  в Холивуд. Водещ на събитието ще бъде Джими Кимъл. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.