Факти, Анализи, Коментари
   14 Юли 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Silvera донесе номинация за Grammy на Gojira
10 Декември 2016
Музикантите се борят за статуетки в категориите Best Metal Performance и Best Rock Album
Групата Gojira, част от Roadrunner Records, за пръв път е номинирана за Grammy! Песента “Silvera” е номинирана в категорията Best Metal Performance, а последният им студиен запис “Magma” се бори за приза Best Rock Album на 59-годишните музикални награди.

Музикантите от Gojira коментираха: „Много сме горди и се радваме да получим първите си номинации за Best Metal Performance и Best Rock Album за 2016. Искаме да изкажем огромни благодарности на феновете си по света, които продължават да ни помагат да постигаме много с “Magma”. Не бихме могли да сме по-горди и благодарни.”

Освен това албумът “Magma” се нарежда сред най-добрите записи за годината, печелейки заветния приз Album Of The Year на Metal Hammer, влизайки в Top 50 Albums of 2016 / Top 10 Metal Albums of 2016 на Consequence of Sound и Best Metal of 2016 на Pop Matters. Сингълът “Stranded” беше обявен за една от стоте най-добри песни за годината от Stereogun.

По-рано тази година “Magma” оглави Hard Rock Albums на Billboard, което ги направи първата френска група, достигнала до първото място на класацията в 9-годишната й история. Албумът е и най-високо дебютиралият запис на Gojira, стъпвайки на 4 позиция на Top Rock Albums, на 6 в Tastemaker Albums и влизайки в топ 25 на Billboard 200. По света, Gojira се издигна в класациите като влезе в топ 10 във Франция, Канада, Швейцария, Австрия, Финландия и Норвегия, и в топ 15 в Австралия и Германия.

През пролетта очакваме северноамериканското турне на Gojira да започне, като първата дата е 4 май, а мястото – War Memorial Auditorium в Нашвил, Тенеси. Групата ще участва и в някои от най-очакваните фестивали - Energy’s Carolina Rebellion (5 май) и Rock On The Range (19-21 май), а на 11 май ще изнесе концерт с Opeth в Red Rocks Amphitheatre в Колорадо.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.