Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дивна изпълнява песен от новия сериал „Елена от Авалор“
19 Октомври 2016
„Елена от Авалор“ е творчество на носителят на награда Еми – Крей Гербър
Певицата Дивна изпълни песента „Моят час“, част от новия анимационен сериал по Дисни Ченъл „Елена от Авалор“. Премиерата на сериала е в СЪБОТА, 29 ОКТОМВРИ, от 11:00 часа по Дисни Ченъл. Музикалното видео по химна на Елена „Моят час“ ще започне да се излъчва от 17тиоктомври, както и в официалния YouTube канал на Дисни България.

"Това е едно от най-яките неща, които са ми се случвали! Винаги ми е било мечта да бъда част от проект на Дисни, особено пък от такъв за една толкова смела принцеса! Елена е невероятна и аз се влюбих в нея в момента, в който я опознах - вярвам, че и със зрителите ще се случи същото! Надявам се, че си приличаме по повече неща, отколкото предполагам, защото тя е страхотен модел за подражание на всяко младо момиче! Процесът по записването на песента "Моят час" и по заснемането на видеото към нея беше страшно забавно, интересно и поучително за мен преживяване. Сигурна съм, че зрителите на Дисни Ченъл ще му се насладят!"заяви Дивна.

Ситуирана в омагьосаната приказна земя на Авалор, сериалът разказва историята на Елена, смела и авантюристична тийнейджърка, която е спасила кралството си от злите сили и трябва да се научи да управлява като принцеса, докато порасне достатъчно, за да бъде кралица. Пътуването на Елена ще я накара да разбере, че новата й роля изисква съобразителност, издръжливост и състрадание, качествата на истински добрите лидери.

Историите включват влияния от различни латински и испански култури чрез архитектура, традиции, храна и обичаи. Магията, митологията, фолклорът и музиката също играят важна роля, като всеки епизод включва песни, обхващащи редица латиноамерикански музикални стилове включително Мариачи, Латински поп, салса, Банда и чилийски хип-хоп.

В първия епизод, Елена официално е коронясана принцеса и спасява сестра си Изабел от Ноблинс, подобие на елф с променяща се форма, известни от митовете на Чили. Епизодът също представя Зузо, духовният водач на Елена в животинския свят, познат от вярванията на племената на маите в южната част на Мексико. Във втория епизод, наречен „Сестра за пример“ , Елена е разкъсана между обещанието да помогне на Изабел и изпълнението на кралските задължения. 

Тази есен Дисни Ченъл ще излъчи специален филм „Елена и тайната на Авалор“, който разказва как Елена е била затворник в продължение на десетилетия в магическия си амулет и освободена от принцеса София от Енкансия.  

„Елена от Авалор“ е творчество на носителят на награда Еми – Крей Гербър, който изпълнява и ролята на изпълнителен продуцент. Силвия КарденасОливас е редактор на историята, а Елиът М. Бур е режисьор. Съветниците относно културните особености са МарселаДависонАвилес, основател на групата „Chapultepec”, ко-основател на интернационалната латино инициатива Camino Arts и директор на хуманитарните програми на Фондацията FDR в Харвардския университет; и Дийн Родригез, сътрудник и директор на театралната група „Център“, както и ко-основател на театралния ансамбъл „Latins Anonymous”, койтонаскоробеназначенотпрезидентаОбамаза членнаНационалниясъветпоизкуствата.

Номинираният за награда Еми – Тони Моралес (Хетфийлд и Маккой) е композиторът, а носителят на награда Еми - Джон Кавана („София Първа) е текстописецът/музикалният директор, а аплодираният музикант и инструктор по латино музика Рене Камачо е консултантът по латино музиката. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.