Факти, Анализи, Коментари
   21 Юни 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дигитална книга с непубликувани снимки на Led Zeppelin излиза на 15 април [Видео]
3 Април 2013
“Led Zeppelin: Sound And Fury” е дело на известния фотограф Neal Preston

“Led Zeppelin: Sound And Fury”, оригинална илюстрирана дигитална книга от известния фотограф Neal Preston, вече е достъпна за предварителни поръчки и ще бъде пусната ексклузивно на iBookstore от 15 април. Книгата предлага безпрецедентен и цялостен поглед върху света на Led Zeppelin, една от най-култовите рок групи. През обектива на Preston читателят ще може да разгледа стотици снимки (над 100 от които не са показвани досега), аудио коментари и разяснения от Preston, видео и текстови интервюта с хора, работили с бандата, а също и меморабилия и сетлистове от техни концерти, снимки на които също са включении в книгата.

Създадена с приложението за дигитални книги на Apple, iBooks Author, това мултитъч преживяване за iPad е безпрецедентно със своя визуален стил и представяне, позволявайки на читателя да разгледа невиждани досега кадри с Led Zeppelin и да ги последва не само на сцената, но и зад кулисите. “Led Zeppelin: Sound And Fury” съдържа интро от Stevie Nicks и участие на банди като My Chemical Romance, Heart, Mastodon и много други.

Никой друг фотограф няма такъв достъп до Led Zeppelin, колкото Neal Prestonе е имал. Всяка снимка на бандата от периода след 1973 година, позната на феновете, е вероятно една от фотографиите, направени от Preston. “Led Zeppelin: Sound And Fury” ще те потопи в тесния кръг на групата с брилянтни снимки на сцена, откровени бекстейдж кадри, лични фотографии на бандата, заснети на два от личните им самолета, както и снимки от пресконференции, филмови премиери, частни партита на групата и други. Това е линкът към магазина, откъдето може да закупите книгата: http://smarturl.it/soundandfury

Кариерата на Neal Preston започва, когато той все още е в гимназията и продължава и до днес. Негови фотографии са се появявали във всички възможни медии: на кориците и по страниците на световните списания и вестници, в книги, по телевизионни шоута, документални филми, билбордове, винили, CD и DVD издания – буквално почти навсякъде. Неговият списък с клиенти представлява една истинска плеяда от рок величия, включвайки The Who, Bruce Springsteen, Tom Petty, Queen и Fleetwood Mac. Архивът му, натрупан в продължение на почти четири десетилетия, е една от най-скъпите и значими фото колекции в музикалната индустрия и е основен източник на снимки за документалните серии на VH1, Behind Тhe Music, подсигурявайки над хиляда снимки за 50 епизода. През 1985 година Preston е избран за един от официалните фотографи на концерта на Bob Geldof на стадион Уембли в Лондон. През 1988 година познанството му с Bruce Springsteen му помага да бъде нает като официален тур фотограф за значимото турне на Amnesty International ''Conspiracy Оf Hope''.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.