Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Концерт за старинна музика в католическата катедрала в София
30 Декември 2012
Концертът ще се състои днес от 19:30 ч. в католическата катедрала "Св. Йосиф"

Музикантите от консорта за старинна музика Concerto antico и католическата енория "Св. Йосиф" в София ще проведат тържествен Коледен концерт – Gloria in Excelsis Deo (Слава във висините Богу), с който ще бъде отпразнуван светлият празник Рождество Христово, съобщават организаторите.

Концертът ще се състои днес от 19:30 ч. в католическата катедрала "Св. Йосиф". В програмата ще чуете новооткритата Gloria на Хендел, части от Magnificat от Орландо ди Ласо и Бах, 51-ва кантата (Jauchzet Gott in allen Landen) на Бах, мотети за Рождество Христово от Лионел Поуер (1370/1385 – 1445) и меса Ave maris Stella от Жоскен де Пре (c. 1450 – 1521). Участие ще вземат Миглена Павлова – сопрано, Ивайло Донков – тенор, Станислава Георгиева и Янко Маринов – орган и чембало. Почитателите на старинна музика могат да направят дарения за поддръжката и обновяването на инструментите. /БГНЕСКоледен концерт за старинна музика в католическата катедрала.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.