Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Разбивачът Ралф „Лошият” видеогерой пътешества в неочаквана музикална компания
1 Ноември 2012
Комедията излиза в 3D кината от този петък, 2 ноември

Преди ден в Лос Анджелис „Лошият” герой от 8-битова видеоигра Ралф посрещна гостите на световната гала премиера на анимационната комедия Разбивачът Ралф. Сред тях бяха актьорите, които озвучават филма на английски Джон Райли, Сара Силвърман, Джак Макбрейър и Джейн Линч, режисьорът Ричард Мур, творческият директор на Pixar Джон Ласитър, носителят на „Грами” Skrillex и др.

В Разбивачът Ралф, едноименният видеогерой се впуска в динамично филмово приключение. В стремежа си да покаже, че може да бъде „Добрия” и да спечели медал, Ралф напуска своята игра и се озовава в други светове от вселената на аркадните видеоигри. Всяка от тях е толкова различна, че за да изградят индивидуална атмосфера, създателите на филма залагат не само на специфични цветове и анимация, но и на разнообразни музикални стилове и популярни изпълнители.

Композиторът Хенри Джакман („Мечо пух”, Х-Мен: Първа вълна”) е автор на  музиката към филма и кани няколко артиста да създадат оригинални песни. Skrillex, AKB48, Owl City и Buckner & Garcia са може би неочаван избор, но режисьорът Ричард Мур споделя: „Искахме да работим с талантливи артисти, дори да не са такива, които зрителите очакват да чуят в анимация на Disney. Убеден съм, че ще бъдат възхитени когато чуят как музиката доразвива историята и създава разнообразни емоции”.

Джакман приема предизвикателството да създаде звученето на визуално впечатляващите, но абсолютно различни светове в Разбивачът Ралф. Музикалното пътешествие превежда зрителя от класическата 8-битова игра „Майстор Феликс Младши”, през модерния, кибер-милитаристичен свят на стрелковата игра „Хироус Дюти” до пухкавия, розов и сладък свят на момичета – картинг състезателки, познат като „Сладка треска”.

В духа на аркадните игри, Buckner & Garcia, които стоят зад хита от 1982 г. “Pac-Man Fever”, създават и ко-продуцират за филма “Wreck-It, Wreck-It Ralph”, заедно с Джейми Хюстън. В продукцията се включва и носителят на „Грами” Skrillex, който пресъздава хаоса и силните усещания от стрелковите видео игри. „По принцип правя музика в целия спектър от цветове и емоции и това рефлектира върху звученето. Усещането във видео игрите е футуристично и изпълнено с енергия.” Неговото парче “Bug Hunt” е включено в саунтрака на Разбивачът Ралф с ремиксирана версия от Noisia.

Музикалният феномен AKB48 от Япония придружава Ралф при приключението му в момичешката видеоигра „Сладък свят” с едноименното парче „Sugar Rush”. Като стил на анимацията, създателите на филма винаги са си представяли “Сладък свят” като игра, която спокойно може да е произлязла от Япония, затова и отиват там и откриват най-популярната J-pop група, която да подсили със звучене атмосферата на видеоигра за състезание с картинги от 90-те.

Парчето “When Can I See You Again?” на Owl City (“Fireflies,” “Good Time”) е създадено за един от ключовите моменти в историята, в който според певеца, автор и изпълнител Адам Йънг, става ясно, че най-важните взаимоотношения между героите не са приключили.

Анимационната комедия „Разбивачът ралф” излиза на 3D в кината на 2 ноември 2012 г. Интересна  и актуална информация за филма може да намерите във фейсбук:  http://www.facebook.com/DisneyStudioBulgaria.

Синопсис:

Разбивачът Ралф (с гласа на Стефан Сърчаджиев) копнее да бъде обичан като идеалния Добър герой в неговата игра Майстор Феликс  (с гласа на Петър Бонев). Проблемът е, че никой не обича Лошия. Но пък всички обичат героите... така че, когато се появява нова и модерна стрелкова игра с печената Сержант Калхун (с гласа на Таня Димитрова), Ралф я приема като своя пропуск към героизма и щастието. Той се промъква в играта с простичкия план да спечели медал. Скоро обаче съсипва всичко и случайно освобождава смъртоносен враг, който заплашва вселената на видеоигрите. Единствената надежда на Ралф е Ванилъпи фон Швийц (с гласа на Милица Гладнишка), млада размирница от състезателна игра със захаросани картинги, която е може би единствената, в състояние да научи Ралф какво означава да си Добрия. Но дали той ще осъзнае, че е достатъчно добър да бъде герой, преди за всички в аркадните игри да излезе надписа “Край на играта”?

Режисьор на Разбивачът Ралф е носителя на награда „Еми” Рич Мур (ТВ сериите “Семейство Симпсън”, “Футурама”). На български филмът е озвучен от Стефан Сърчаджиев - Съра, Петър Бонев, Милица Гладнишка (ТВ сериала „Етажна собственост), Таня Димитрова, Любомир Младенов (ТВ сериала „Кантора Митрани”) и др.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.