Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
„007 Координати: Скайфол” е най-касовата премиера на филм за Джеймс Бонд у нас
30 Октомври 2012
В премиерния си уикенд филмът е гледан от 30 746 зрители и е реализирал 262 640 лв. приходи

Режисираният от Сам Мендес 23-ти филм за Джеймс Бонд „007 Координати: Скайфол” стана най-касовата премиера на продукция от поредицата за агент 007 у нас. В премиерния си уикенд филмът е гледан от 30 746 зрители и е реализирал 262 640 лв. приходи, което го превръща и в най-касовата октомврийска премиера у нас до сега.

Със среднощна прожекция в 00:07 ч. на 26 октомври, „007 Координати: Скайфол” е пърият филм от поредицата, който излезе на IMAX екран у нас. Впечатляващото съотношение между височина и ширина на екрана, което предоставя IMAX технологията, позволява картината да бъде показана в размери 1:43: 1 до 1.9: 1, за разлика от стандартния екран, на който изображенията излизат в съотношение 2.4:1. На IMAX екран заснетия материал може да бъде прожектиран, без да бъде „орязан” и да се видят около 26% повече от всеки кадър. Подобаващ брой зрители са заложили на това предимство през премиерния уикенд у нас, тъй като приходите от IMAX са 4 пъти по-високи от колкото средно на стандартен екран.

Американската премиера на филма „007 Координати: Скайфол” е едва след две седмици, но освен в България той вече излезе в още 25 страни, от които реализира приходи от 77,7 млн щ.д. В родината на агента, филмът се превърна в най-касовата премиера на не-3D филм на всички времена и постави още един, абсолютен, рекорд - за филм с най-много зрители в премиерната събота.

Продуцентите на поредицата Барбара Броколи и Майкъл Уилсън обявиха, че Даниел Крейг ще участва в още два филма за Джеймс Бонд. Джон Лоугън, съсценарист на „007 Координати: Скайфол”, ще оглави сценарния екип на продукциите. Премиерата на 24-тия Бонд филм се очаква през есента на 2014г.

Синопсис:
В „007 Координати: Скайфол” Даниел Крейг се завръща в ролята на героя на Иън Флеминг Джеймс Бонд. Неговата лоялност към Ем (Джуди Денч) е подложена на изпитание след като я застигат тайни от миналото й. Когато МИ-6 е атакувана, той трябва да проследи и елиминира заплахата, независимо какво може да му коства това в личен план.

Режисьор на „007 Координати: Скайфол” е Сам Мендес (“Американски прелести”), а продуценти са Майкъл Г.Уилсън и Барбара Броколи. Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Джон Логан.

Освен Даниел Крейг и Джуди Денч, в „007 Координати: Скайфол” се включват също Хавиер Бардем като злодея Силва, Беренис Марло, в ролята на момичето на Бонд - Северин, Наоми Харис като агент Ив, Бен Уишоу в ролята на Q, Ралф Файнс и Албърт Фини и др.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.