Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Студио за порнофилми с момчета разкриха в София
28 Януари 2006

40 год. Иван П. от Благоевград поддържал бизнеса, финансиран от богати бизнесмени

      Специализирано студио за възпроизводство и тиражиране на хомосексуални порнофилми с участието на непълнолетни момчета бе разкрито в столицата след спецакция на НСБОП. Задържан е 40-годишният И.П., родом от Благоевград, който от няколко години живее в столицата. От близо година той бил нает за организацията на незаконното копиране и разпространение на готовата продукция у нас и в САЩ от богати бизнесмени, които финансирали порнобизнеса. Засечен е силен интернет трафик със сървъри, базирани в САЩ. Филмите се продавали между 24 и 44 лв. При поръчка на 10 филма цената падала до 12 лв.

      И.П. се представял в интернет като Ради или Юли. Под тези имена той търсел запознанства и сексуални контакти с мъже и непълнолетни момчета. Той създал уебстраница, на която рекламирал порнофилми с европейски и американски заглавия. При поискване той пращал допълнителен каталог с порнозаглавия, чиято доставка обещавал до 24 часа. Според страницата, само за 12 часа клиентите могат да се поръчат най-новите заглавия.

      И.П. организирал в дома на чичо си и специални видеосесии, на които освен забавлението от гледането на порнофилми, предлагал и сексиграчки. Клиентелата си той набирал чрез реклами в различни вестници.

      От проверката на списъка от филми в каталога на сайта е установено, че авторски права за разпространението на територията на България има само един от тях –Game Play 1. Установено е, че И. П. поддържал тесни контакти със свои контрагенти и в Пловдив.

      При обиска в дома на И.П. в столичния ж.к “Света Троица” са открити 900 диска-майки с различни порнозаглавия. Всички те са с гей-съдържание, като голяма част от тях участват непълнолетни момчета. Единият от филмите е с български участници и се казва “Български момчета”. Предстои експертиза, която да покаже участвали ли са в секссцените непълнолетни момчета от страната ни. Иззети са два компютъра с по 250 гигабайта порнографско съдържание и фотоси със секссцени между непълнолетни. Намерени са и разписки от получени записи на негови клиенти. Иззета е била и тетрадка, съдържаща списък на клиентите на Иван П. Сред тях със сигурност има десетина българи, има и чужденци.

      Сайтът е регистриран в САЩ. Двата иззети компютъра са с изцяло пиратски софтуер. Сайтът е включвал около 20 страници със заглавия. Цената на един филм е била между 10 и 20 евро, което много по-малко от цената за един легален филм.

      В рамките на последните два месеца това е третият подобен случай на задържани от служители на НСБОП създатели на порносайтове, в които се проповядва секс с малолетни и които примамват жертвите си към сексуални извращения с възрастни. Случаят е поет от Столичното следствие и се наблюдава от Районна прокуратура.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.