Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Блокираха ромската махала на голямо село до Пловдив
29 Април 2020
Движението в село Брестовица е ограничено. Създаден е „зелен коридор" за коли, които зареждат хранителните магазини в зоната, както и за автомобили със специален режим на движение
Движението в ромската махала на село Брестовица е ограничено. Мярката е заради потвърдените нови случаи на COVID-19 от днес. В района има засилено полицейско присъствие, а органите на реда следят дали се спазват наложените мерки за ограничаване на заразата. Създаден е „зелен коридор" за коли, които зареждат хранителните магазини в зоната, както и за автомобили със специален режим на движение.

Рано тази сутрин кметът на община „Родопи" Павел Михайлов беше на проверка в етническия квартал. Той обясни, че хората са спокойни и няма напрежение сред общността. „ Всички разбират сериозността на положението и спазват указанията на Общинския кризисен щаб. Днес си останаха по домовете, а ако се наложи само един член от семейството отива до магазина", каза Михайлов. „Новите мерки се въвеждат, за да не се допуска разрастване на епидемията. Затова всички в селото трябва да останат спокойни, да носят задължителните предпазни маски и да не се поддават на паника", призова кметът.

Още вчера община „Родопи" осигури дезинфектанти и предпазни средства, които бяха раздадени на живеещите. На входа на махалата е поставена и водоноска, заради издадената преди два месеца заповед, че водата в селото е негодна за пиене.
От днес започва масова дезинфекция на територията на всички 21 населени места в общината. Специализирана фирма ще обработи главните улици, сградите на кметствата, детски градини и училищата, както и зоните около кофите за боклук. Обработката ще бъде с препарата тихлорсан, който е хлорна основа от 0, 1 % по предписание на РЗИ-Пловдив. Приоритетно екипите ще започнат работа от село Брестовица.

Припомняме, тази сутрин главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи, че на две улици в Брестовица вече има 13 заразени с коронавирус и една жертва. Девет от инфектираните в него са установени днес, а по-рано имаше още 4 случаи. Един от тях е 70-годишен мъж, който издъхна заради получените усложнения. Заразени са също деца на 9 и 17 години.

"Има установен клъстер от две фамилии. Те са изолирани, карантинирани, прави им се изследване. Заразяването им се свързва с пристигане на хора от Германия", обясни шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Изследват се 30 души, които са били контактни със заразените фамилии от Брестовица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.