Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За 5 дни изринаха Столипиново
28 Март 2020
Общо около 400 000 килограма боклуци са били изкарани от пловдивския ромски квартал Столипиново
Общо около 400 000 килограма боклуци са били изкарани от пловдивския квартал „Столипиново“ в последните пет дни, съобщиха от общинската фирма „Чистота“.

Оттам уточниха, че въпреки усилията, ефектът е краткотраен и незаконните сметища се запълвали бързо.

Над 289 тона боклук са били събрани от пространството между жилищните блокове 4003 и 4005 на ул. „Сокол“. Именно там – зад блоковете, е и най-голямото незаконно сметище в квартала. Причината е, че от апартаментите на улицата всички мятат боклуците си зад блока и не си правят труда да слизат до долу и да хвърлят сметта в предназначените за целта контейнери.

Мащабната акция по почистването на едно от най-замърсените места  в града продължи три дни при пълна мобилизация на техника и екипи. „Има още смет за събиране, но се налага временно да спрем и да изчакаме по-хубаво време, защото техниката ни затъва в калта и не може да стигне до най-проблемните зони”, каза директорът на ОП „Чистота” Николай Георгиев.

Освен всичко работниците на „Чистота“ извършват и рутинно почистване на купищата с боклуци, които няколко пъти дневно се образуват около контейнерите за отпадъци. Въпреки периодичните големи акции досега ефектът е краткотраен.

По разпореждане на кмета Здравко Димитров и в събота сутринта сутрин е направена извънредна дезинфекция на всички улици в „Столипиново” и „Шекер махала”. През уикенда с дезинфектант се обработват и основните булеварди в града. В почивните дни мобилни екипи продължават дезинфекцията на заслоните по автобусните спирки.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.