Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Малък самолет се разби край Пловдив - 2 души загинаха
20 Април 2019
Очевидци на катастрофата разказват, че буквално пред очите им самолетът е прелетял ниско над стадиона в Оризари, където се е очаквало да започне състезание с дронове
Двама души загинаха, след като малък частен самолет падна край стадиона на пловдивското село Оризари около 10:20 часа днес. Самолетът е бил двуместен "Зодиак", съощава КРОСС. На борда са били двама души, като и двамата са загинали. Единият от мъжете е собственикът на самолета 42-годишният Стефан Василски. Той е и дългогодишен авиоинструктор. Човек с много опит в управлението на летателни машини и един от основоположниците на клуба по авиомоделизъм в Пловдив. Другият човек на борда е бил 18-годишният Валентин Аламански, ученик в гимназията в Чирпан, който от 14-годишен се занимава с авиомоделизъм. Засега не е ясно кой от двамата е пилотирал самолета.

Очевидци на катастрофата разказват, че буквално пред очите им самолетът е прелетял ниско над стадиона в Оризари, където се е очаквало да започне състезание с дронове. Стефан Василски е осигурил първата награда за състезанието, при откриването на което се разиграва трагедията. Победителят във въздушната надпревара щял да спечели правото на 15-минутен полет с двуместния моторен самолет на Василски.

Машината се е приближила прекалено ниско до терена. В следващия момент пилотът е пробвал рязко да набере височина. Вероятно от създалото се внезапно голямо съпротивление едното крило буквално се е откъртило и отхвърчало. След това самолетът е набрал известна височина и се е насочил към дигата на близката река, където е паднал.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.