Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Опаа... централния площад в Пловдив частна собственост
7 Февруари 2018
Оказва се, че парцелът е напълно законно заграден. В Община Пловдив изглежда останаха шокирани от този факт
Близо 300 кв. м от пловдивския площад „Централен" вече са оградени и на оградата пише „частна имот". Парцелът е в идеалния център на града и със заграждането му се спира подготвяния с години проект за облагородяването на центъра, съобщава КРОСС.

Оказва се, че парцелът е напълно законно заграден. В Община Пловдив изглежда останаха шокирани от този факт.

„За мен беше изненадващо като разбрах, че собствениците на имота са се сдобили с констативен нотариален акт, с който се легитимират като собственици", поясни инж. Димитър Кацарски, който е зам.-кмет на Община Пловдив.

Парцелът е реституиран през 1999 г. и е разпределен между 35 наследници. Преди 6 години общината прави опит да го откупи.

„Общината се свързаха с мен и ми предложиха да направим преговори за продажба на този имот, но докато водихме преговори, те заведоха дело за обявяване на заповедта за реституция за нищожна", поясни Паулина Христева, адвокат на собствениците на парцела.

Отчуждаването е важно за реконструкцията на площада. Там трябва да минава връзката между Одеона и новите археологически разкопки.
Засега от общината нямат ясна позиция какво точно трябва да се предприеме - дали да се води съдебна битка или да се закупи имота.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.