Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 18 тона нелегално вино сгащиха данъчни
7 Ноември 2017
Митническите служители установили в Перущица нелегален цех за производство на бяло и червено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране
1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без документи задържаха митнически служители от Пловдив при две проверки - в Перущица и в Пещера, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници".

Митнически мобилни групи проверяват стопански двор с множество постройки в Перущица. На адрес са регистрирани два специализирани малки обекта за дестилация. Установеното количество е 1220 литра, откритият алкохол е иззет и задържан. До приключване на проверката не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз.

В друга постройка на същия имот митническите служители установили нелегален цех за производство на бяло и червено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране. Към момента на проверката там са съхранявани 18 323 литра вино.

При друга проверка на частен имот в Пещера мобилна митническа група е установила инсталация за изваряване на алкохол без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове. Инсталацията, с вместимост около 200 литра, се помещавала под навес, до жилищна постройка и към момента на проверката е била в работен режим. В хода на проверката в гараж до жилищната постройка са открити и съдове с етилов алкохол, с общо количество 500 литра. Работещото съоръжение за изваряване също е демонтирано и иззето от Митница Пловдив, след като не са представени удостоверение за регистрация по ЗАДС и документи за платен акциз. По случая е образувано административно-наказателно производство.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.