Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Масов протест срещу циганските произволия в Асеновград
2 Юли 2017
Протестиращите настояват за строги наказания на участвалите в нападението, изселване на незаконно пребиваващите цигани, събаряне на незаконните постройки и създаване на общинска полиция
За тази вечер е обявен най-големият протест в Асеновград след нападението над млади спортисти в града. Това ще бъде петият по ред протест, след като в понеделник (26 май) група цигани нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в района на яз. „40-те извора“. В сряда и четвъртък протестите започнаха мирно, но след края им хората се насочиха към циганската махала в града, като полиция и жандармерия успяха да ги спрат. В петък и събота не се стигна до сблъсъци с полицията.
 
В петък съдът в Асеновград остави в ареста и деветимата обвиняеми за побоя. Според съдията, с категоричност в побоя има и още участници, които тепърва трябва да се установяват. По време на заседанието обвинените не признаваха вината си. Те обясниха, че са предложили помощ на едно от момичетата – гребец, което е паднало от лодката по време на тренировка. Според разказа им половината от тях са случайно задържани и нямат участие в инцидента.

Традиционно тази вечер се очаква протестът да започне в 20.00 часа в градинката пред паметника на Цар Иван Асен II, а шествието - в 21.00 часа. Протестиращите настояват за строги наказания на участвалите в нападението, изселване на незаконно пребиваващите цигани, събаряне на незаконните постройки и създаване на общинска полиция. Очаква се в протеста да се включат хора и от други градове, включително привърженици на футболни клубове и рокери. В събота кметът на Асеновград призова участниците в протеста да не допускат провокации.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.