Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Общинският съвет в Пловдив отказа акциите на панаира
27 Април 2017
Днес пловдивските общински съветници с 39 гласа "за", 4 "против" и 3 "въздържали се" за пореден път промениха мнението си и отмениха решението си от 13 април
Хората преди осем месеца искаха едно и ние се съобразихме, преди две седмици искаха друго и ние пак се съобразихме, а днес пак искат същото като преди година и ние се съобразяваме. Винаги хората са важни и ние правим всичко, за да изпълним техните желания. Така, горе долу, звучеше изказването на кмета Иван Тотев по време на една доста несериозно проведена общинска сесия. 

Така днес пловдивските общински съветници с 39 гласа "за", 4 "против" и 3 "въздържали се" за пореден път промениха мнението си и отмениха решението си от 13 април, с което приемаха държавни акции от Пловдивския панаир. По време на дискусията, продължила час и половина, най-много интерес задържа темата колко зам.-кметове има "Съюз за Пловдив" и защо преди години лидерът и Дани Каназирева не е била приета за член на ГЕРБ, за което днес ГЕРБ Пловдив съжалява. Идеята за построяване на Дом на операта върху терен от 4 дка на панаира или въдицата, с което преди две седмици акциите бяха приети, днес почти не се споменаваше, освен отново в контекста на "хората искат". 

Преди ден Инициативният комитет за построяване на сграда на операта излезе с мнение, че предпочита за тая цел да бъде ремонтиран бившият Партиен дом на площад "Централен". Този аргумент, както и връщането на решението от областния управител Здравко Димитров заради проблеми със законосъобразността, бяха достатъчни да се проведе гласуването с предварително ясния резултат. За никого не е тайна, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ и лично Бойко Борисов наредиха акциите да се върнат заради скандалите около собственика на панаира Георги Гергов. За пореден път днес бе изтъкнато, че темата Пловдивски панаир е емоционално предизвикателство и решенията за него обикновено се диктуват от сантиментални, а не от икономически мотиви. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.