Факти, Анализи, Коментари
   20 Юни 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Събарят ромски къщи в Пловдив
26 Април 2017
От съседи на жалващите се стана ясно, че повечето от тях са имали апартаменти в близкия жилищен блок
Пет къщи събарят днес в ромската Арман махала в Пловдив. Всички 26 постройки тук са незаконни. Досега са премахнати 6 къщи. Днес по своя ред си отиват 5 постройки. Всички те са стари, а процедурите за тях са преминали още от 2012 до 2015 г. Доста по-различни от бараките, които днес попадат под багери, са постройките, чиито собственици са се оплакали в Европейския съд. В становище на Европейския съд се посочва, че постройките не трябва да се бутат преди да се осигури постоянно жилище на хората. От съседи на жалващите се стана ясно, че повечето от тях са имали апартаменти в близкия жилищен блок, наречен „Малкия гигант”.

Всички те са ги продали, а с парите са си построили масивни незаконни къщи пред блока. Днес техните къщи не се събарят, но кметът на район Северен, обясни как към тях ще се приложи точно европейска директива – ще им се осигури временен социален подслон за 3 месеца и тогава багерът ще влезе и в техните имоти. Събарянето днес минаван без ексцесии, къщите са освободени от наемателите си. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.