Факти, Анализи, Коментари
   26 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдиското морбили идва от Германия
22 Март 2017
Там и в Румъния в момента има епидемия от морбили
Първите три случая на заразени с морбили деца в Пловдив са след контакт с лица, идващи от Германия. Там и в Румъния в момента има епидемия от морбили. Проби от тези случаи се изпращат днес в референтна европейска лаборатория, откъдето се чакат по-точни данни за източника на заразата. Децата не са пътували, но очевидно вирусът е пренесен от възрастни, които не са имунизирани и не са боледували от морбили. Това стана ясно днес от брифинг на зам.-министъра на здравеопазването д-р Галин Каменов и изпълняващата длъжността Главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова, които провериха на място общата организация и изпълнението на инструкциите за ограничаване на разпространяването на болестта. 

Осем са общо случаите до днес, един от тях твърде вероятно ще отпадне от подозрителните. Всички заболели са в добро състояние, настанени в Инфекциозна клиника на УМБАЛ Пловдив. За епидемия не може да се говори, а дори и заразата да се разпространи, мащабът няма да е толкова голям, колкото през 2010 година. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.