Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отстраниха кмета на Пловдив от длъжност
16 Януари 2017
Иван Тотев, в качеството си на кмет може да повлияе на разследването срещу него, и то най-вече на свидетели, които са му подчинени
Кметът на Пловдив Иван Тотев вече е отстранен от длъжност. Това реши Пловдивският окръжен съд. 

Искането на Софийската градска прокуратура беше уважено от Пловдивския окръжен съд, а в основата му бяха изложените аргументи от държавното обвинение, че Иван Тотев, в качеството си на кмет може да повлияе на разследването срещу него, и то най-вече на свидетели, които са му подчинени. 

Тотев е обвиняем за престъпление по служба във връзка с изграждането на новия зоопарк, като щетите за общината се изчисляват на 1 милион лева. Съдът не се съобрази с аргументите на защитата на кмета, че до момента досъдебното производство не взе предвид и представената заповед, според която Тотев е в отпуск от днес до 15 февруари, като постът му поема заместникът му Розалин Петков. 

Адвокат Красимир Елдъров беше категоричен, че ще обжалва днешното решение на окръжните магистрати пред апелативния съд. Следващото заседание е насрочено на 24 януари.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван Тотев
17 Jan, 2017 | 20:12

Нека му не се наяде


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.