Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поискаха отстраняване от длъжност на кмета на Пловдив
13 Януари 2017
Според прокуратурата 90 процента от свидетелите по това разследване, се намират в служебна йерархическа зависимост от него и той може да им влияе
Прокуратурата ще иска да бъде отстранен от длъжност кметът на Пловдив Иван Тотев. Той е с обвинение заради договорено в противоречие със закона изграждане на зоокът на стойност 1 милион лева. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че искането е било внесено в Пловдивския окръжен съд, макар разследването да се пое от Софийската градска прокуратура. Искането на прокуратурата ще се гледа от Пловдивския окръжен съд. Там ще се гледа и жалбата на Иван Тотев срещу наложената му мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 20 000 лева.

Арнаудова обясни, че единственият мотив за прехвърляне на разследването от Пловдив в София е да има безпристрастно разследване. 

Голяма част, да не кажа 90 процента от свидетелите по това разследване, се намират в служебна йерархическа зависимост от него и той в качеството на работодател на тези хора би могъл да попречи, според нас, на разследването.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
13 Jan, 2017 | 21:38

Нека, нека. то бива ядене, ама чак пък толкова


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.