Факти, Анализи, Коментари
   6 Февруари 2023
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил!
3 Юни 2021
Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков, посочи Борисов
Бойко Борисов няма фирми, нито пък общ бизнес с Делян Пеевски, а ГЕРБ никога не са получили пари от Васил Божков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг, съобщава КРОСС.

"Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков", посочи Борисов.

Пеевски съм го виждал преди месеци, само политически срещи съм имал с него, те винаги са били свързани с местните райони, където сме подпомагали, подчерта Борисов.

Той коментира санкциите, наложени от САЩ на Делян Пеевски, Васил Божков и на 64 фирми.

Подкрепяме мерките на финансово министерство на САЩ и очакваме и нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока, каза още той. "Миналата година с президента Тръмп, с републиканското правителство, където присъства и сегашния посланик на САЩ, с вицепрезидента и държавния секретар сме обсъждали всички геостратегически проекти и сме имали пълно съвпадение на общите ни интереси по тези проекти - България и САЩ и всички наши съседи. Превъоръжаването на армията с новите F-16. Само месец преди да напуснем управлението подписахме два стратегически меморандума - по 5G и по стратегическата отбрана. Винаги като партия ние сме поддържали възможно най-добри отношения с колегите от САЩ. Затова подкрепяме мерките на тяхното финансово министерство и очакваме и нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока на базата на информацията, на разследванията, на фактите и доказателствата. По-скоро ми е чудно как бихме определили такъв цитат на президента Румен Радев от 9 юни 2020 г.: "Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители", посочи Борисов.

Той изказа мнение и за последните събития в Българската банка за развитие. "БСП е световният шампион по унищожаване на банки", заяви Борисов.

Борисов се прекръсти и заяви, че само един път в живота си е пипал златно кюлче и това е било в Държавния резерв.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.