Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нинова преговаря с Дончева, Първанов и Кадиев за голяма коалиция
20 Май 2021
В разговорите участват лидерите на "Движение 21" Татяна Дончева, на АБВ Георги Първанов и Румен Петков и на "Нормална България" Георги Кадиев
Водят се преговори за създаване на голяма лява коалиция. Инициативата е на Корнелия Нинова, предава КРОСС, цитирайки БНТ.

В разговорите участват лидерите на "Движение 21" Татяна Дончева, на АБВ Георги Първанов и Румен Петков и на "Нормална България" Георги Кадиев.

Всички те са били част от БСП, но по различни причини през годините се разделиха с партията и създадоха нови формации.

Целта е общо участие на извънредните парламентарни избори на 11 юли.

Пред "Епицентър" Георги Първанов заяви, че, за да намалят загубата на предстоящия вот, сега е най-важно да се съберат всички леви формации - БСП, АБВ, социалдемократи, земеделци и крайно леви партии в една коалиция.

В профила си във Фейсбук Георги Кадиев потвърди, че се водят преговори. Уточнява, че не са стигнали докрай, но е убеден, че трябва да се намери формула.

БНТ ги потърси за коментар, но всички предпочитат да говорят, когато споразумението е факт. Вероятно това ще стане на 25 или 26 май.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.