Факти, Анализи, Коментари
   14 Август 2022
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът издаде указ, с който свиква новоизбраното 45-то Народно събрание
13 Април 2021
Първото заседание ще бъде на 15 април 2021 г., от 9.00 часа
Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание, съобщи прессекретариатът на държавния глава, предаде БНР. Очаква се утре указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник, се добавя в съобщението.

Президентът подписа указа, след като в Държавен вестник днес бяха публикувани резултатите от парламентарните избори на 4 април.

Радев вече заяви, че няма намерение да бави конституционната процедура за свикване на НС и консултациите с шестте парламентарни партии преди връчването на проучвателни мандати за съставяне на правителство:

„Редно е в обстановката, в която се намираме час по-скоро да имаме яснота и надявам се стабилно, оперативно правителство“.

След свикването на първо заседание предстои президентът да проведе консултации с парламентарно представените партии. След това държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов вчера обявиха, че ще предложат кабинет въпреки малките шансове той да бъде подкрепен.

Ако ГЕРБ не успее да състави правителство, президентът ще връчи проучвателен мандат на втората по численост партия - „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

Ако и тя не успее да състави правителство, държавният глава предоставя възможност за формиране на кабинет на парламентарна група по свой избор. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.