Факти, Анализи, Коментари
   28 Септември 2023
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП: Отцепилите се депутати да напуснат парламента
30 Септември 2020
Корнелия Нинова заяви, че мотивите за напускането на депутатите не са ценностни, а властови
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заедно с депутатите от парламентарната група призоваха напусналите шестима депутати да излязат от Народното събрание, съобщава КРОСС. Нинова заяви, че в момента те не представляват никого, тъй като са избрани с листата на БСП и не са мажоритарни депутати. Корнелия Нинова коментира, че оценка за работата на шестимата е дала самата партия и резултатите от гласуването за избор на националния съвет на БСП, където Красимир Янков е получил малко над хиляда гласа, а Валери Жаблянов - над 700.

Корнелия Нинова заяви, че мотивите за напускането на депутатите не са ценностни, а властови.

"Очевидно е, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Докато бяха членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет не виждаха ценностни различия с партията и стояха в нея, а сега, когато вече не са на ръководни постове, напускат партията. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят. Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите, членуват в партията, работят години наред в името на успеха на партията, безкористно, и без да се борят само за постове", каза Нинова.

Корнелия Нинова призова внимателно да бъде следено гласуването на напусналите депутати, от което ще стане ясно дали са били финансово стимулирани, за да се отцепят от БСП.

Красимир Янков и Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов вече са независими депутати.

Петима от тях, с изключение на Валери Жаблянов, напускат и партията заради несъгласие с политиката на лидера Корнелия Нинова. От парламентарната трибуна Жаблянов посочи:

"Действието, което предприехме с моите другари, това е мотивирано от желанието да се запази същността, импулсът, дълбокият смисъл на лявата политическа идея. Всичко това ни беше отнето в групата, ръководена от г-жа Нинова. Обявяваме се за независими народни представители, оставаме съмишленици, ние сме опозиция на сегашното управление и на сегашното управляващо мнозинство и ще останем така с всичките си парламентарни и извънпарламентарни политически действия".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.