Факти, Анализи, Коментари
   4 Март 2021
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Групата за подкупи в ГДБОП действала от 3 години
28 Юни 2020
Групата била разкрита благодарение на лице, което е изнудвано системно. До 10 000 лв. подкуп е давал за предварителна информация и указания как да се укрие
От началото на 2017 г. е действала организирана престъпна група (ОПГ) в Главна дирекция "Борба с организирана престъпност" (ГДБОП). Това обяви по време на пресконференция говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде КРОСС.

Според нея ставало въпрос за безпрецедентно разкриване на корупция на висши антимафиоти. Трябва да сме непримирими към подобни престъпления, отбеляза Милева.

Тя е възмутена, че са замесени служители на ГДБОП. Засегнат бил авторитетът на страната ни.

В резултат на престъпната дейност на разследваните антимафиоти били провалени редица разследвания. Четирима са в ОПГ. Трима са служители на МВР. Двама са от ГДБОП на ръководни постове и то в борбата с наркотрафика. Те са били контактната точка с международните ни партньори и Интерпол. Третият служител на МВР е разузнавач в ГДНП. Четвъртият в групата не е от системата.

Те получавали подкупи от наркотрафикантите. В замяна давали предварителна изпреварваща информация.

Групата била разкрита благодарение на лице, което е изнудвано системно. До 10 000 лв. подкуп е давал за предварителна информация и указания как да се укрие. Използвана е интернет комуникация. За предаване на подкуп са използвани места, които бързо могат да бъдат "изчистени".

В Захарна фабрика в София е заловен началникът в ГДБОП с част от подкупа. Той е бил без телефон,за да не бъде проследен, дал подобни указания и на човека, от когото е трябвало да вземе парите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

хгйф
01 Jul, 2020 | 23:41

https://pik.bg/

https://www.monitor.bg/bg


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.