Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: До края на април България ще кандидатства за влизане в „чакалнята на еврозоната“
10 Април 2020
Тази криза ни показа, че тези, които са в еврозоната и чакалнята, ще разполагат с милиарди евро за възстановяване. Тези, които не са, ще теглят дългове
До края на април България ще кандидатства за влизане в т. нар. „чакалня на еврозоната“ (валутно-курсовият механизъм ERM2). Това обяви премиерът Бойко Борисов в Хасково.

Целта е страната ни да може да се възползва от финансов ресурс за възстановяване от пандемията от коронавируса. Тази криза ни показа, че тези, които са в еврозоната и чакалнята, ще разполагат с милиарди евро за възстановяване. Тези, които не са, ще теглят дългове и то на огромни лихви.

Затова много мощно до края на април  - предаване на проспектите. Разговарях и с Кристин Лагард, и с всички в Комисията - България е в прекрасно финансово и икономическо състояние, структурирана като държава, с рейтинги на държави, които са и в еврозоната или в чакалните.

"Така, че аз истински се надявам", каза Борисов и посочи, че е убеден, че и на България, и на Хърватия ще бъде разрешено да се присъединят към задължителната двугодишна "чакалня" на еврозоната, и че "не само ще бъдем приети, но и веднага след това ще ни позволят суапови плащания".

Премиерът увери, че от два дни управителят на БНБ Димитър Радев и финансовият министър Владислав Горанов работят с ЕЦБ, а самият той е говорил и с еврокомисаря по еврозоната Валдес Домбровскис. "За ЕС ще е важно дисциплинирани държави като нашата да се възстановят по-бързо след кризата", смята министър - председателят.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
11 Apr, 2020 | 00:51

Другарки и Другаре, Европарламенто реши така: Всяка законна членка на ЕС да си печата колкото има нужда от Евро, всичките многомилиардни - трилионни суми ще са законни, но ще се котират по курс налагащ се от демократичните пазарни реалности. В случай че някоя членка среща финансови трудности, автоматично ще й се полага огромен Заем от МВФ, който и ще се погасява - все пак демокрация, с Пари печатани от този мил, мил и мил МВФ! Още Сталин е поставил мотото на Демокрацията, далече преди Христос: "Прави на ближния това, което искаш той да прави на тебе!" - Йосифф Висарионович Сталин, Събрани съчинения том I, издание на Синедриона, Отдел Агитация и Пропаганда под егидата на Полковник Авел. - Ех че хубаф вирус върлува на двора, а се подготвя вече нов - този път болезнен?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.