Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Влизат в сила още по-строги мерки
20 Март 2020
Преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и се спират всички пътувания, с изключение на основателни причини
„Във връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавирус с моя заповед въвеждаме следните противоепедимични мерки на територията на Република България.

От 00:00 ч. в петък се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг на щаба в МС. 

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:30 ч.".

„Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица, в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес.

Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.
 
Пълният текст на заповедтта ТУК


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.