Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът и синдикатите говорят за коронавируса
16 Март 2020
Те обсъждат мерките, които трябва да се вземат, за да се защитят максимално интересите на работещите хора
Президентът Румен Радев провежда срещи във връзка с извънредната ситуация в страната заради разпространението на коронавируса. Сутринта, той разгорява с представители на работодателските организации, а в момента се среща със синдикалните организации у нас. Обсъждат мерките, които трябва да се вземат, за да се защитят максимално интересите на работещите хора.

"Тази ситуация налага и друг тип комплексни мерки, защото трябва да гарантираме и достойното съществуване на българите и след коронавируса", заяви Румен Радев пред синдикатите. "Хората са най-важният ресурс, с който разполага България и днес трябва да мислим за запазване на работни места, за оцеляване на сектори на икономиката и за най-засегнатите българи, които са на ръба на своето съществуване", смята Радев.

Синдикатите призоваха час по-скоро здравният министър да консултира с тях допълнителните възнаграждения на медиците. Те искат също да се гарантира доставката на предпазни средства и да се определят пределно допустими цени на тези продукти, предимно дезинфектанти и маски. Не е логично един гел дезинфектант 50 мл да струва 13 лв, възмущават се те. Те призоваха комитетите по труд в предприятията да активират час по-скоро комуникацията с работниците, за да успокояват хората и да има дават конкретни съвети и напътствия в тази интензивна обстановка. Президентът заяви, че са нужни лични предпазни средства да се осигурят и на всички търговски обекти от първа необходимост.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.