Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Синът на Васил Божков обвинен в пране на пари
2 Март 2020
Антон Божков е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще иска той да остане за постоянно в ареста
Синът на бизнесмена Васил Божков е обвинен в пране на пари. Антон Божков е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще иска той да остане за постоянно в ареста, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщава БНР.

Божков - младши е обвинен, че е прал пари по поръчение на ръководената от баща му организирана престъпна група. Част от нея са жената на хазартния бос - Елена Динева, която е отново в ареста от миналия четвъртък, бизнес партньори на Божков - повечето от които са в чужбина, бивши шефове и служители в Комисията по хазарта, които са с различни мерки за неотклонение.

На въпрос - има ли и други лица от близкия кръг на намиращия се в Обединените арабски емирства Васил Божков, към които прокуратурата проявява интерес, прокурор Милева отговори:

„Няма значение дали са от близкото или от далечното му обкръжение, ако се съберат доказателства, на всеки един от тях ще бъде повдигнато обвинение“.

Очаква се Антон Божков да бъде изправен пред Специализирания наказателен съд в сряда.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.