Факти, Анализи, Коментари
   5 Април 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Цената на медицинските маски у нас скочи ... 100 пъти
27 Февруари 2020
Ако преди се намираха на цени от 6 до 20 ст. бройката, сега се търгуват между 2 и 6 лв
Тревогите на хората за разпространението на коронавируса захраниха тежка спекула с изчезналите от аптеките медицински маски. По места маски вече могат да се намерят, но ако преди се намираха на цени от 6 до 20 ст. бройката, сега се търгуват между 2 и 6 лв.

"Ние ги продавахме по 7 ст. Сега има по лев, лев и нещо на едро се продава бройката. Аз също имам предложение за такива цени, но не ги купувам. Те се предлагат от случайни хора, които не се знае от къде са ги намерили и най-вероятно нямат и право да ги търгуват с медицински изделия. Спекулантите много бързо се появиха", коментира пред агенцията аптекарят Николай Костов. 

Според него спекула има както по веригата, така и още на ниво производител. „Още от завода тръгват на 6 - 8 долара на една маска. Цените на маските всеки ден се променят. Някои използват момента, за да забогатеят, защото става дума за стотици хиляди левове", добавя Костов. Проверка в Интернет е показа, че цената на кутия маски със 150 бройки е стигнала 300 лв.

Аптекарите сигнализират, че започват да се изчерпват и дезинфектантите, както и термометрите./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.