Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Частните лотарии спират работа днес - хазартните фирми на Божков с акт за 700 милиона лева
18 Февруари 2020
Неизплатените до момента печалби няма да се гарантират от държавата. Ощетените клиенти могат да потърсят правата си в съда
Забраната на частните лотарии влиза в сила от днес. Тя беше гласувана от депутатите в началото на месеца, но едва тази сутрин ще бъде отпечатана в Държавен вестник.

Промените в Закона за хазарта оставят на пазара единствено игрите на Спортния тотализатор и на практика елиминират билетчетата на частните фирми. Те трябва да бъдат изтеглени от пазара, а неизплатените до момента печалби няма да се гарантират от държавата.

Ощетените клиенти от своя страна ще могат да потърсят правата си в съда.

Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата, съобщава БНТ. На 17 февруари 2020 г. от служители с контролни функции от Държавна комисия по хазарта (ДКХ) са съставени и връчени актове за установяване на административни нарушения на: Национална лотария АД, Евробет ООД, Еврофутбол ООД, Ню Геймс АД. Актовете са за нарушение на разпоредбата на чл. 30, ал. 6 от Закона за хазарта (ЗХ), във връзка с ал. 3 от същия член, съгласно която организаторите на хазартни игри, които заплащат таксата по ал. 3 от ЗХ подават всеки месец в Комисията до 15-о число на следващия месец декларация по образец.

Санкциите се определят с Наказателно постановление, което се издава от председателя на ДКХ, съгласно разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания и на основание разпоредбата на чл. 104, ал. 3 от ЗХ („На организатор на хазартна дейност, който не посочи или посочи неверни данни или обстоятелства в декларацията по чл. 30, ал. 6 и 7, водещи до определяне на таксата в по-малък размер, се налага имуществена санкция в размер на неначислената такса, но не по-малко от 5000 лв.").


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.