Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
АПИ: Проходът на Републиката, Превала и Рожен са затворени за камиони
5 Февруари 2020
Предупреждават се шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри
Над 350 машини са обработвали републиканските пътища през нощта заради започналия снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради силен снеговалеж и заради почистване временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен", както и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в област Смолян, напомнят от АПИ.

Пътната агенция съобщава още, че е ограничено движението през Прохода на Републиката поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходният маршрут за МПС до 12 т е през прохода "Шипка". Шофьорите на МПС над 12 т изчакват в района на Гурково. Поради мъгла видимостта в прохода "Шипка" е до 100 метра.

От АПИ посочват, че за повишаване на безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Предупреждават се шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.