Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ковачки отново на прицела на прокуратурата
5 Февруари 2020
Днес служители на Районната прокуратура във Варна влязоха в офиси на „Брикел" ЕАД и „Траш юнивърс" ЕООД в град Гълъбово
Тази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна започнаха процесуално-следствени действия в офиси на „Брикел" ЕАД и „Траш юнивърс" ЕООД в град Гълъбово, съобщиха от прокуратурата. Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, съотносими към предмета на разследването по досъдебното производство по член 353г, ал. 1 от НК, което се води за пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия. Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, които имат връзка с вече образуваното досъдебното производство за пристигналите 127 контейнера с боклук.

В Гълъбово са наблюдаващият прокурор Невена Илиева, трима дознатели и полицейски екипи.

Междувременно на пристанището разтоварват турския кораб, на който по-късно днес ще бъдат натоварени първите 28 контейнера за реекспорт. Те ще бъдат върнати обратно на изпращача - „Дентиче пантелеоне" в Салерно, след като Районната прокуратура даде разрешение за транспортирането им. То ще бъде за сметка на италианското дружество.

Първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил обявен като пластмасови и каучукови отпадъци.

След изтичане на срока за временно съхранение при отваряне на контейнерите разследващите установиха разминаване между реалното и манифестираното съдържание. Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени отпадъци и са предназначени за получателя - „Блацион" в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на „Траш юнивърс" ЕООД в Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „Брикел".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.