Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полиция и жандармерия влязоха в завод Стомана-Перник
24 Декември 2019
На място операцията се ръководи от вътрешния министър Младен Маринов и от представители на прокуратурата
Полиция и жандармерия са влезли на територията на пернишкия завод „Стомана“. На място операцията се ръководи от вътрешния министър Младен Маринов и от представители на прокуратурата, съобщава БНР. В завода е пристигнал и министърът на икономиката Емил Караниколов.

По информация на „Хоризонт“ акцията е свързана с разследването около безводието в Перник.

Екипите на полицията трябва да осигурят достъп до тръба, част от която минава през територията на завод „Стомана“, и да се провери дали има опити за отклоняване и незаконно източване на вода.

На място е пристигнал и кметът на Перник Станислав Владимиров. Очаква се по-късно да има повече информация за акцията.

Междувременно е преустановено бе водоподаването в пернишкия квартал „Проучване“ и на улица „Рашо Димитров”  заради влошено качество на водата, съобщиха от местната РЗИ.

В три от общо взетите пет проби са установени несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли, а в две от пробите наличие на сулфит редуциращи клостридии. На населението ще бъде осигурена вода с цистерни. В момента  се извършват ремонтни дейности от страна на ВиК-Перник.

Във всички останали райони на град Перник и населените места с режимно водоподаване водата е с добри показатели и годна за питейно-битови цели.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.