Факти, Анализи, Коментари
   6 Април 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Сoфийски университет спечели мегапроект за изкуствен интелект
13 Октомври 2019
Той е на стойност от 30 милиона евро
Сoфийски университет спечели мегапроект за изкуствен интелект. С това се похвали пред БНТ ректорът на висшето учебно заведение Анастас Герджиков, съобщава КРОСС.

Всички наши мечти за умни домове, умни градове и умни държави ще се сбъднат, подчерта той. Проектът Гейт основно предизвиква интересът на индустрията. По думите му това е бъдещето.

Проектът още не е стартирал,но вече има договори за 4 милиона лева. 14 проекта са одобрени от ЕК, а кандидатите са били 200. Той е на стойност от 30 милиона евро.

В следващите 10 години, според Герджиков, всички големи фирми ще се дигитализират. Животът ни ще се промени изцяло, категоричен е ректорът на Софийския университет.

Той е на мнение, че медицинските сестри и учителите ще бъдат провизиите на бъдещето, а и тези професии не могат да бъдат заместени от изкуствения интелект. За Анастас Герджиков "естественият интелект" също е важен.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.