Факти, Анализи, Коментари
   4 Април 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Заловиха извършителите на двойното убийство край Негован
29 Август 2019
Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента. След което извършителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован
Двама мъже, заподозрени за двойното убийство край Негован, са арестувани вчера на обяд, това информира на извънреден брифинг снощи заместник главният прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че са разкрити, благодарение на оперативни данни, предоставени от лица, сътрудници на службите. Стана ясно, че убийствата са извършени в апартамент в София в кв. "Иван Вазов" преди около 2 месеца, съобщава КРОСС.

Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента. След което извършителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован, където преди около 10 дни бяха намерени от местен рибар. Установено е и МПС-то, с което са пренесени телата.

Заподозрените са се върнали на местопрестъплението, за да почистят кръвта с белина, но въпреки това са оставили достатъчно годни доказателства за разследващите.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че първо са стигнали до евентуалните извършители и после са разбрали кои са жертвите. Той добави, че малко по-рано са разкрили друго подобно убийство с разчленено тяло във Варна.

"Аз съм потресен, такова зверско убийство не помня да е извършвано по този начин", заяви заместник главният прокурор Иван Гешев. По думите му това говори за сериозни личностни деформации на извършителите.

Към момента за тях се знае, че са на 39 и 44 години. Единият от тях е криминално проявен. Досега полицията е свързвала името му с кражби на коли. Той е лежал в затвора.

От МВР ги следили в продължение на 6 дни. Заподозрените са арестувани извън Софийска област. По информация на NOVA са задържани в село Джурово, Община Правец. Умишлено са били задържани в малко населено място, за да не се застрашава животът на други хора, защото се смята, че заподозрените са много опасни. Те са с мярка за задържане за 24 часа.

Към този момент е ясно, че мотивът за жестокото убийство е користен. Най-вероятно скъпи вещи и пари са причината за убийството.

Днес прокуратурата ще преценява как да продължи разследването след анализ на доказателствата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.