Факти, Анализи, Коментари
   10 Август 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Порои в Южна България - 70 л/кв.м в Пловдив
3 Юни 2019
Два дни след петъчното заливане на булеварди, градът отново е под вода. Трафикът е силно затруднен
Средно около 69 литра на квадратен метър дъжд с гръмотевици се изсипаха над Пловдив. Пороят беше придружен на места с градушка. Два дни след петъчното заливане на булеварди, градът отново е под вода. Трафикът е силно затруднен. Ниските точки на града са като Венеция, на места водата достигна до половин метър, съобщава КРОСС. Наводнени са МОЛ-овете в града и четири от болниците. Такситата временно спряха да приемат поръчки.

Частично затворени за движение часове наред останаха възлови булеварди в централната част на града и районите. Подлезите са наводнени. Има много закъсали коли, паднали клони. Пожарната и Спешна помощ реагират на многобройните сигнали. По данни на МВР на телефон 112 са постъпили над 700 сигнала за наводнени мазета, приземни етажи, пътни участъци и закъсали автомобили.

По адреси са и екипите на "Чистота" и общинското предприятие за организация и контрол на транспорта. 
Има проблеми с електрозахранването. Аварийните групи на EVN работят по многобройни прекъсвания на тока на адреси в целия град. Големи технически аварии, които да налагат трайно изключване на тока засега няма. На този етап няма и данни за пострадали хора.

Създаден е Кризисен щаб. На територията на града работят всички екипи от пловдивските служби на "Пожарна безопасност и защита на населението" и от Карлово и Стамболийски. В тяхна помощ са и по 2 автомобила от София и Кърджали с общо 10 помпи.

Във Велико Търново и Плевен също имаше порой. В плeвенското село Рибен са наводнени улиците и земеделските градини, сигнализират зрители на bTV. Пороят предизвика транспортен хаос на АМ "Тракия".

Интензивен дъжд се изсипа и в Еленския Балкан. Наводнени са приземните етажи на няколко къщи в ниската част на село Константин. Бедстващи хора или животни. Пожарната отводнява засегнатите райони.

Валежът във Великотърновско продължава. Кметът Даниел Панов е назначил денонощен мониторинг на реките Янтра и Белица. Засега нивата са под критичните стойности. Локални наводнения са възможни заради наносите в реките.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.