Факти, Анализи, Коментари
   23 Февруари 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

БСП иска оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев
4 Април 2019
Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск, коментира Нинова
"Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до приключване на проверката." Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й, от опит се знае, че тези проверки продължават месеци, дори години. "Това е начин да се замете случаят, да се забрави от обществото и той да се върне на бял кон някой ден. Ние категорично не приемаме това решение", отсече Нинова. 

"Преди дни поискахме оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Той не я подава. Затова днес събрахме ръководството на ПГ на "БСП за България", разговаряхме с нашите депутати и внасяме подписи в парламента с искане за отстраняване на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ", каза Корнелия Нинова. Тя поясни, че БСП иска и отстраняване на заместника му, за когото също излязоха данни за имотни неуредици в декларациите. 

Нинова припомни, че Пламен Георгиев беше избран от новата управляваща коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП и ВОЛЯ. "Ние бяхме против неговия избор, както и против закона и начина, по който беше създадена комисията", каза председателят на БСП. Тя припомни, че левицата внесе свой закон с различна философия, но той беше отхвърлен. "Отстраняването на ръководството на КПКОНПИ няма да реши по същество проблема, защото няма как управляващите, които и да са те, да си избират тези, които ще ги проверяват. Резултатът от такова решение е ясен - никога няма да има докрай борба с корупцията по високите етажи на властта, защото са взаимно зависими и обвързани", категорична бе Нинова. По думите й на КСНС при държавния глава тя ще предложи 3 - 4 конкретни и различни мерки за истинска борба с корупцията по високите етажи на властта. "Там, по реакцията на другите партийни лидери ще разберем- има ли воля наистина да се справим с този проблем или ще продължат да имитират борба с корупцията. Защото е странно, че човекът, който предложи Пламен Георгиев в парламента, днес става министър на правосъдието", заключи Нинова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително