Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедствено положение в Смолянска област
26 Януари 2019
Затворени изцяло за движение са два от трите прохода Пампорово и Превала, през Рожен е концентриран целият трафик, но движението е само с вериги
Бедствено положение обяви Смолянска област, заради обилния снеговалеж. Затворени изцяло за движение са два от трите прохода Пампорово и Превала, през Рожен е концентриран целият трафик, но движението е само с вериги, каза в Смолян областният управител Недялко Славов.

Той добави, че почистването на пътищата се е забавило заради множество закъсали автомобили.

„Без ток са всички селища в общините Борино и Доспат, ЕВН е мобилизирала екипите си за възстановяване на електрозахранването“, каза Недялко Славов.

Заради бедствието в планинската област пристигна директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Електропровод е паднал на пътното платно в района на село Места по пътя Банско -Гоце Делчев. На място са екипи на полицията и на ЧЕЗ, които се опитват да отстранят тежката авария. Движението е силно затруднено и се извършва само в едната лента. 

Сложна остава пътната обстановка след обилните снеговалежи, започнали от вчера. Отстранени са десетки паднали дървета, над 100 машини са почиствали снега. Не е отменена забраната да движение на камиони над 12 тона през проходите Предел и Папаз чаир.

Със закъснение ще бъде отворена и ски зоната над Банско. В момента се проверяват всички съоръжения, както и терените за паднали дървета. Обилният снеговалеж затруднява работата на машините за утъпкване на пистите. От дружеството информират, че в момента се почиства и пътя за планината и предупреждават скиорите и туристите да не предприемат рискови опити с автомобилите.

Единайсет населени места в родопската част на пазарджишка област са без ток. Причината са скъсани електропроводи. С нарушено ел. захранване са и части от Велинград, Батак и Сърница. Екипи отстраняват аварията, но поради трудно достъпния терен не може да се прогнозира кога токът ще бъде възстановен. Във високите части снегът достига до 70 см, но поради високата влажност е мокър и тежък. Пътищата в родопската част са проходими при зимни условия.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.