Факти, Анализи, Коментари
   31 Май 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Валери Симеонов омекна: Извинявам се на всички, които са се почувствали обидени
24 Октомври 2018
Това той направи по настояване на Коалиционния съвет - ГЕРБ и Обединени патриоти, който беше свикан по спешност тази сутрин
Вицепремиерът Валери Симеонов се извини на всички, които са се почувствали засегнати от негови думи по адрес на майките на деца с увреждания. Това той направи по настояване на Коалиционния съвет - ГЕРБ и Обединени патриоти, който беше свикан по спешност тази сутрин. В краткото си изявление Симеонов посочи: 

"По настояване на Коалиционния съвет аз поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в интервю пред телевизия СКАТ. Мисля, че не е нужно да се аргументирам. Вече го направих няколко пъти за това какво е моето отношение към децата с увреждания и въобще към хората с увреждания, тъй като самият аз съм потърпевш в това отношение в моето семейство и също съм подпомагал с каквито средства ми е възможно на такива хора и деца с увреждания. Още веднъж поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било."

Позицията на "Атака", която осъжда изказването на вицепремиера Валери Симеонов за протестиращите майки на деца с увреждания, че са „кресливи жени“ с „уж болни деца“, остава непроменена и искането за оставката му не е оттеглено. Това заяви зам.-председателят на парламента от „Атака“ Явор Нотев. Той обаче не изключва възможността да има преосмисляне на позицията след извинението на Симеонов от тази сутрин:

"Оценката за думите остава непроменена и на мен ми се струва, че лидерът на "Атака" г-н Сидеров няма да отстъпи в тази оценка. А как точно ще се регулират тези отношения и в каква посока ще продължи партия "Атака" и "Обединени патриоти", сега не мога да коментирам все още, както и голямата коалиция между другото, защото немалко хора разглеждат отношенията като залог за съществуването на голямата коалиция. Не намирам, че това е залогът. Не е "препъни камъка" пред управлението на страната в момента. Не би следвало в период, в който предстои приемането на бюджета."

По-рано тази сутрин на влизане в сградата на правителството за участие в съвета лидерът на „Атака“ Волен Сидеров каза:

„Отивам да занеса на г-н Борисов за неговия архив как Валери Симеонов предлага да се оттегли от политиката като Доган и смята, че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016-2017 г.“

Според лидера на партия "Воля" Веселин Марешки извинението на Валери Симеонов не е достатъчно и той трябва да се оттегли заедно с другия вицепремиер на патриотите Красимир Каракачанов. Пред "Хоризонт" Марешки увери, че не иска оставките им, за да ги замести в управлението.

"И няма да заместваме никой. По-важното е друго - че нас явно са ни подвели с обяснението, че програмата е важна за благоденствието на българския народ. Оказа се, че за Каракачанов и Симеонов са важни техните далавери. Вотът на недоверие показва подкрепа за стабилността в държавата и за това, че тя трябва  да върви напред, да няма хаос, но показа и липсата на доверие в двамата вицепремиери."

Майките от инициативата "Системата ни убива" не приемат извиненията на вицепремиера Валери Симеонов и ще продължат протестите си с искане на неговата оставка. Една от майките от палатковия лагер до парламента Иванка Николова заяви:

"Не го приемам извинението. Да се махне от там! Ние се борим, дъщеря ми на 38 години вкъщи се крие. Знаете ли как живеем? Ще продължим да протестираме! Ако не там-тука!"

По-рано парламентът отхвърли предложението на БСП за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов за изказването му за майките на деца с увреждания. „За“ гласуваха 92 народни представители, „против“ – 122 и „въздържали се“ – 14.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.