Факти, Анализи, Коментари
   21 Август 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Данъкът за стари автомобили скача с 30%
8 Октомври 2018
Край и на данъчните облекчения за автомобилите с катализатори и с малка кубатура
Драстично скача данъкът за стари автомобили, предвиждат промени във фискалните закони, обсъдени днес от Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщава БНТ.

Заради въвеждане на нов екологичен компонент с 30% се увеличава годишният данък на близо 2,5 милиона коли над 15-годишна възраст.

Край и на данъчните облекчения за автомобилите с катализатори и с малка кубатура. С обсъдените днес от тристранния съвет промени се премахва и отстъпките в налога за моторните превозни средства до 100 конски сили и се запазва само за мотоциклетите и мотопеди.

Синдикатите се обявиха против. Ваня Григорова: Категорично не приемаме твърдението, че е невъзможно да се установи има или няма катализатор колата, тъй като всяка година преминават през годишни технически прегледи, където това се установява. Прави впечатление по-сериозното натоварваме точно за 15-годишните автомобили, като в обсъждането в комисия смятахме, че това е по-скоро техническа грешка, но се оказа, че и във финалния вариант на законопроекта остава.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително