Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жена загина, а четирима души са ранени при катастрофа с патрулка
2 Октомври 2018
Отиващият на място патрулен автомобил на МВР е блъснал стоящите на пътя хора
Възрастна жена загина, а други четирима, сред които и полицай, са ранени при инцидент с патрулен автомобил близо до Плевен, съобщава БНР. 

След пътно-транспортно произшествие няколко от участниците в него са излезли на пътното платно. Отиващият на място патрулен автомобил на МВР е блъснал стоящите на пътя хора. 

Директорът на Националната полиция Христо Терзийски обясни, че водачът на автомобила на МВР не е видял хората, тъй като те са стояли след завой, а допълнително влияние е оказало и лошото време в района.

Все още не е ясно дали патрулката се е движила с превишена скорост. Това каза директорът на националната полиция Христо Терзийски. Той припомни, че снощи при инцидента, който е станал около 17.20 ч., е пострадал и полицай. 

"Най-вероятно вследствие на лошите метеорологични условия и несъобразената скорост автомобилът напуска пътното платно и ударя всичките тези граждани. Има четирима пострадали  души, от които единият е служител на МВР. Водачката на първия автомобил, 65-годишна, е починала при транспортирането й към болницата. Знаете, вчера бяха тежки метеорологични условия, на завой е станала цялата ситуация, така че вероятно много са причините, не е една единствена", заяви Терзийски.

Комисар Красимир Начев, директор на областната дирекция на МВР в Плевен, изрази съболезнования на близките на починалата жена и каза:

"Основно работим по две версии. Първата е несъобразена скорост с пътните условия. Втората е свързана с извършения оглед, при който се констатираха мастни петна по пътното платно", заяви Начев. 

Говорителят на окръжна прокуратура Нанка Рачева допълни,че към момента няма повдигнати обвинени

"На този етап не може да се каже какви са причините. Произшествието е тежко", заяви Рачева. 

Междувременно, за "Хоризонт" жител на село Гривица съобщи, че заради опасния участък са подавали молби за полегнали полицаи малко преди злополучния завой. Причината е бил високата скорост, с която автомобилите се движат в района, която според същия жител е и причината за инцидента. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.