Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Запорираха имуществото на Трайчо Трайков
26 Септември 2018
Имуществото на бившия енергиен министър Трайчо Трайков е близо 2 400 000 лева
С разрешение на Софийския градски съд от 10 август е запорирано имущество на бившия енергиен министър Трайчо Трайков за близо два милиона и четиристотин хиляди лева, предаде БНР.
 
Решението е било обжалвано от Трайков, казаха за "Хоризонт" от съда.

По информация на "Хоризонт", искането на антикорупционната комисия е от 9 август. Съдът допуска обезпечителните мерки още на следващия ден. Жалбата срещу решението на градския съд е от 28 август, а делото по нея е образувано на 17 септември.

За запора съобщи по Нова телевизия шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Той обясни, че след обвинението срещу Трайков за продажбата на акциите на държавата в EVN, е започнала проверка на имущественото му състояние. Проверката се е върнала 10 години назад и по думите на Георгиев, е установила несъответствие от 2 400 000 лева. До петък Трайчо Трайков трябва да обясни произхода на парите, с които през този период е купувал имоти и е пазарувал на борсата.

Наложеният от Софийския градски съд, по който трябва да се произнесе на закрито заседание Апелативният съд, е върху два недвижими имота, студио, банкови сметки, акции и дялове. Ако бившият енергиен министър не успее в посочените срокове да докаже законността на доходите си, комисията "Георгиев" ще започне съдебна процедура по отнемането на запорираното имущество.

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) уточниха, че процедурата срещу Трайчо Трайков е започнала през януари миналата година, когато - заедно с бившия финансов министър Симеон Дянков и бизнесмена Иво Прокопиев, той беше обвинен за продажбата на остатъчния държавен дял в  енергоразпределителното дружество EVN през 2011 година.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.