Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха таен кран за точене алкохол в Карнобат
23 Септември 2018
При производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол
Таен кран за източване на метилов алкохол са открили служители на Агенция Митници край Карноват, съобщиха от Агенцията. При производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол. Всичко това води до ощетяване на държавния бюджет, посочи Юлиян Мирков от Агенция "Митници".

"Тръбата е част от производствен процес на дестилация в данъчен склад. На нея е установен нерегламентирано поставен кран, от който може да бъде извеждан метилов алкохол, спирт от данъчния склад, без да излиза от измервателните устройства, които предават към агенция "Митници", каза той.

"В тази връзка са предприети действия от ОПК за обезпечаване на доказателства, както и с цел недопускане на щети за бюджета", обясни Мирков.

"По отношение на гроздовата реколта, която следва да бъде предадена на производителя, е дадена възможност на лицензирания складодържател да приема и съхранява гроздовата реколта с цел недопускане на нейното унищожение", поясни Мирков.

Брифингът бе свикан във втория пореден ден на протести от работници в запечатаните заводи на Миню Стайков край Карнобат.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.