Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прокуратурата погна КФН заради фалита на ЗК "Олимпик"
20 Август 2018
Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на ДАНС
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на дейността на Комисията по финансов надзор заради случая със застрахователна компания „Олимпик",  която изненадващо прекрати дейността си и остави хиляди без застраховка "Гражданска отговорност", съобщиха от пресцентъра на главния прокурор. 

Предмет на проверката е начинът на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор" и на това управление, по отношение на конкретния застраховател.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК „Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.