Факти, Анализи, Коментари
   22 Февруари 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Разкриха уникална контрабанда на цигари
10 Август 2018
Те били скрити в дъски. Общата им стойност е 840 хиляди лева, а получател на стоката е българско търговско дружество
Майсторски и уникално прикрита мащабна контрабанда на цигари разкриха митничарите на бургаското пристанище. Ударът е направен след съмнителни резултати при рентгенов контрол на контейнери пълни с дървени палети. За акцията на съвместен брифинг съобщиха бургаската прокуруратура и Агенция "Митници".

Контейнеровозът, плаващ под иберийски флаг от Руската федерация е акостирал на пристанище Бургас на 1 август, след което е започнала обичайната проверка на митническите служители. На 7 август контейнерите, пълни с дървен материал, минават рентгенов контрол.

„Контейнерът преминава през рентгенов контрол, където операторите на рентгеновата апаратура забелязват различна плътност в няколко от колетите, които са декларирани, каза зам.-директорът на Агенция "Митници" Юлиян Мирков.

Палетите от боров материал на практика били с различна плътност и тежест което налага физическа проверка. Митничарите се натъкват на майсторски издълбани дъски с внимателно подредени по 48 кутии с цигари в дъска.

„Установени са 111 312 броя кутии цигари от марка NZ с белоруски бандерол”, уточни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Той допълни, че общата стойност на въпросните кутии възлиза на 840 хиляди лева, а получател на стоката е българско търговско дружество.

Прокуратурата квалифицира контрабандата като тежко умишлено престъпление.

„Излишно следва да бъде упоменато предвиденото от закона за това деяние, а то е лишаване от свобода от 3 до 10 години и комулативно глоба от 10 хиляди до 100 хиляди лева”, допълни още прокурор Чинев. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително