Факти, Анализи, Коментари
   21 Февруари 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Като на война: 190 загинали на пътя за 5 месеца
15 Юни 2018
Загиналите са с 35 по-малко, но броят на ранените е увеличен с над 200 - 3126 човека
За първите пет месеца на годината при катастрофи в страната са загинали 190 души, а 3126 са ранени, каза днес на дискусия във Варна началникът на отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" комисар Бойко Рановски, цитиран от БНР.

Броят на тежките произшествия от началото на годината е 2426. По думите на Рановски в сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с 85 повече. Загиналите са с 35 по-малко, но броят на ранените е увеличен с над 200.

В страната има седем полицейски дирекции, където катастрофите са нараснали, допълни той. Най-голямо е увеличението на инцидентите в Хасковско.

Според Рановски от съществено значение е регламентирането на връчването на наказателните постановления от контролните органи. Документите ще се дават веднага на нарушителя, а не после той да бъде издирван, обясни Рановски. Той уточни, че промените предвиждат чужденците, престъпили закона, да си плащат глобата веднага.

Проблемите по пътищата в цяла Европа са едни и същи, допълни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Той припомни, че амбицията на ЕК е до 2020 г. жертвите да намалеят с 50 на сто, но изрази съмнение, че това ще стане.

Според Радев използването на автоматични средства за контрол трябва да се увеличи, тъй като те са безпристрастни и ограничават възможностите за корупционни практики. Необходим е и много по-бърз режим за налагане на наказанията и глобите, както и добра събираемост, за да не остава чувство за безнаказаност у нарушителите, допълни Радев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително