Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Здравният министър е поискал оставката на председателя на Здравната каса
16 Февруари 2018
Причината е писмо, с което той иска актуализация на бюджета на НЗОК от депутатите без да предупреди министъра
Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на председателя на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Камен Плочев. Причината е писмо, с което той иска актуализация на бюджета на НЗОК.

Припомняме, днес сутринта от трибуната на парламента социалистът Жельо Бойчев показа документа.

Ананиев е ядосан на Плочев, че е обикалял парламентарните групи. Иначе в разговор между двамата шефът на касата е казал, че ще понесе отговорността си. Според министър Ананиев Плочев се оправдавал, че не е разбрал как подписа му е попаднал в писмото, с което иска актуализация на бюджета на НЗОК.

От пленарната трибуна депутатът от БСП Жельо Бойчев запита защо се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани. Той показа писмо до парламента от 13 февруари от директора на НЗОК, където се посочва: "Към началото на 2018 г. задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат над 271 млн. лв.". С писмото се иска актуализация на бюджета на НЗОК със 140 милиона лева.

"Постъпват сигнали от здравноосигурени в НЗОК лица, на които са издадени разрешения за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на планови обезщетения от Здравните каси на страни членки от ЕС. Директорът на НЗОК пише, че на основание на Закона за здравното осигуряване той предлага да бъде извършена актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лв.", допълни народният представител.

От ГЕРБ ще бягат от този дебат, защото носят пълна отговорност за състоянието на здравната система, смята Бойчев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително