Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Разбиха банда за трафик на секс робини
23 Ноември 2017
Събраните доказателства сочат, че групата е набирала и склонявала българки да проституират в страни от ЕС от януари 2016 г.
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за набиране и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Австрия и Германия. Това съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

Участниците са задържани на 17 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура във Враца и Вършец. Събраните доказателства сочат, че групата е набирала и склонявала българки да проституират в страни от ЕС от януари 2016 г., като им е било обещавано да получават по 200 лева на сеанс.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на участниците в групата са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации и други доказателства. Иззети са и наркотици. Част от свидетелите и пострадалите от престъпната дейност на групата са разпитани пред съдия.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура от 21 ноември 2017 г. на ръководителя на групата Ц.П. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 23 ноември 2017 г., за него в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража". На двамата участници в групата е наложена „Парична гаранция" от по 5000 лева по семейни причини и защото не са осъждани.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително