Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Божидар Данев: Бюджетът за 2018 г. няма визия за бъдещето на страната
13 Ноември 2017
Като проблем на управлението той изтъкна, че у нас не се инвестира във високотехнологични работни места
Бюджетът за 2018 г. е консервативен и не представя визия за бъдещето на страната. Такова мнение изрази пред БНТ председателят на Българска стопанска камара Божидар Данев.

„Никаква визия за бъдещето на България, на икономиката. Никаква визия за реформите. Да, добре е, чудесно, че увеличихме заплатите на учителите, но с колко ще се намалят функционално неграмотните?", запита риторично Данев.

Като проблем на управлението той изтъкна, че у нас не се инвестира във високотехнологични работни места.

Гост в студиото бе и председателят на КНСБ Пламен Димитров. Проучване на синдикатите е показало, че 575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от 4-членно семейство. В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока.

Относно бюджета от КНСБ заявиха, че и през следващата година за работещите в социалния и здравния сектор не е предвидено повишение на заплатите.

„А дали трябва да се говори само за доходи в най-бедната държава на ЕС мисля, че е риторичен въпрос. Очевидно е, че трябва да се говори за доходи. Вярно е, че за следващата година имаме най-големия бюджет и като приходи и като разходи, откакто има бюджет в България - около 3, 5 милиарда лева повече ще бъдат похарчени. От тях обаче за заплати ще бъдат похарчени само половин милиард", коментира Пламен Димитров.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително